Inspiratie en tips

Iedere week deel ik hier leuke en inspirerende tips om je op weg te helpen naar een een meer bewuste, duurzame(re), non-toxic lifestyle. Hier deel ik de keuzes die ik maak voor mezelf en mijn gezin en vooral waarom ik deze keuzes maak. Laat je inspireren!

Waarom wol niet zo duurzaam is als je misschien denkt (en zeker niet diervriendelijk)

blog wol

Gebreide truien, sokken, wanten, sjaals, dekens: ze houden je lekker warm en geven een fijne natuurlijke feel. Ik begrijp dan ook best waarom wollen producten al jaren niet meer weg te denken zijn uit ons modebeeld. Maar wie denkt dat wol ook een duurzame keuze is, vergist zich. Wol is namelijk helemaal niet duurzaam, laat […]

Veilige speel make-up

speel make up

Vind jouw kleintje het ook zo leuk om lekker zelf te make-uppen? Die van mij in elk geval wel. Maar, ik weet inmiddels ook dat veel make-up vol zit met chemische ingrediënten, waarvan ik toch liever niet heb dat ze in aanraking komen met het gevoelige huidje van mijn kindjes. Tijd dus om op zoek […]

Shea boter vervangt al jouw verzorgingsproducten

Hoe dan? Hoor ik je denken. Nou, gewoon, door te kiezen voor één product dat puur natuurlijk, 100% biologisch en van de allerbeste kwaliteit is. Dat je bescherming, voeding en verzachting brengt en je laat stralen! Get that glow met Shea Butter! Wat is Shea boter? Shea Butter is een natuurlijke plantaardige boter, die wordt […]

Cookie Lifestyle wordt Glow (en dit is waarom)

logo Glow

Ik heb leuk nieuws! Vanaf vandaag gaat Cookie Lifestyle verder als Glow: een online platform met producten die jouw wereld een beetje mooier maken, maar dan wel zonder die wereld aan de achterkant af te breken. Klinkt logisch, toch? Glow wordt bovendien een plek waar mensen met een gelijke mindset samenkomen om elkaar te informeren en […]

Inspiratie & tips voor de allerleukste én duurzame cadeaus

Het is weer de tijd van het jaar. Met de feestdagen in het vooruitzicht zijn we op zoek naar cadeautjes voor de kleintjes, voor je partner, je familie en/of vrienden. Leef je ook nog eens bewust (of ben je op zoek naar een cadeautje voor iemand met een bewuste lifestyle) dan is het net zo […]

Hoe drink je jouw dagelijkse hoeveelheid water op de juiste manier?

Verschillende kleuren flessen

Ja ja, we weten het allemaal wel… We moeten voldoende water drinken. We hebben allemaal wel van die periodes dat het heel goed lukt om voldoende water te drinken, maar meestal zakt het na verloop van tijd toch weer af. Hoeveel water zouden we nu eigenlijk moeten drinken, en misschien nog wel veel belangrijker HOE […]

Het verschil tussen OEKO TEX en GOTS

kleding

Je bent op zoek naar mooie duurzame kleding, maar weet niet precies waar je nu op moet letten en ziet door alle (greenwashing) bomen het bos niet meer. Wat is nu beter? Kleding gemaakt van OEKO TEX katoen of kleding gemaakt van GOTS gecertificeerd katoen. Ik zal in deze blog wat meer duidelijkheid proberen te […]

De voordelen van Shampoo Bars

shampoo bar

Ik ben helemaal om!! Ik heb voor mijn onhandelbare, pluizige, soort van krullend haar echt al van-al-les geprobeerd. Maar het eindresultaat was altijd hetzelfde: pluis! Op mijn reis naar een meer duurzame lifestyle stuitte ik op de shampoo bars*. Ik vond het meteen al een super product omdat het een alternatief biedt voor de reguliere […]

Duurzame billendoekjes

Babydoekjes, waar gebruik je ze niet voor? Bij het verschonen, het poetsen van de snoetjes en het schoonvegen van kleine plakkerige handjes. Maar ik denk dat elke mommy ze ook wel eens heeft gebruikt om het eigen gezicht te reinigen of de tafel of… Kortom het is een procuct dat enorm veel gebruikt wordt. Wereldwijd […]