Cookie Lifestyle wordt Glow (en dit is waarom)

logo Glow

Ik heb leuk nieuws! Vanaf vandaag gaat Cookie Lifestyle verder als Glow: een online platform met producten die jouw wereld een beetje mooier maken, maar dan wel zonder die wereld aan de achterkant af te breken. Klinkt logisch, toch? Glow wordt bovendien een plek waar mensen met een gelijke mindset samenkomen om elkaar te informeren en vooral te inspireren. Want wie bewuste keuzes maakt, verandert meer dan alleen koopgedrag. 

Onderbuikgevoel

Tijdens het lanceren van de laatste collectie van Cookie Lifestyle, nu zo’n anderhalf jaar gelden, wist ik dat ik mijn onderbuikgevoel, waar ik al langere tijd mee liep, niet meer kon negeren. Ik stond niet meer achter de goedlopende webwinkel die ik met heel hard werken helemaal zelf opgezet had. Sterker nog: ik stond er al best een tijdje niet meer achter en ik wist dat het tijd was voor verandering. 

De voorgeschiedenis van producten

Even terug. Toen ik met Cookie Lifestyle begon, ging ik verkopen wat je fast fashion zou kunnen noemen. Inmiddels een aantal jaren geleden, maar het voelt haast als een ander leven. Gedreven door de wens om zelf iets op te zetten en te ondernemen op mijn eigen voorwaarden, opende ik een webwinkel die de bijnaam van mijn pasgeboren dochtertje ging dragen: Cookie. 

Ik was ondernemer en moeder en terwijl mijn onderneming groeide, veranderde ik zelf en de manier waarop ik in het leven stond en naar de wereld keek. Ik ging andere keuzes maken voor mezelf en voor mijn gezin. Ik werd me steeds meer bewust van de voorgeschiedenis van bepaalde producten, die helaas lang niet altijd eind-goed-al-goed is, de chemicaliën waar we dagelijks mee in aanraking komen en het feit dat deze een grote invloed hebben op onze gezondheid. In plaats van producten zonder veel nadenken in het winkelmandje gooien, ging ik steeds bewustere keuzes maken bij elke aankoop die ik deed.

Bink glazen drinkflessen

Achterkamertjes en chemicaliën

Waar moet je dan aan denken? Soms gaat het om mensen die in achterkamertjes onder slechte werkomstandigheden voor een hongerloontje kleding zitten te naaien. Soms bezwijken schapen haast onder een veel te dikke vacht om vervolgens na een gejaagd scheerproces bloedend achter te blijven. En soms zijn verzorgingsproducten die je vanuit luxe verpakkingen kruidig tegemoet geuren in de fabriek volgestopt met chemicaliën die helemaal geen feest zijn voor je huid, laat staan voor het milieu. Deze producten zijn dan vaak ook nog eens getest op dieren die een ellendig leven lijden ergens in een schimmig laboratorium.  

Welke boodschap zou ik afgeven – aan mezelf en aan mijn kinderen – door stilzwijgend te weten wat de echte prijs van producten is, zonder die wetenschap om te zetten in actie? Door producten met een voorgeschiedenis die ik liever niet zou zien in de wereld waarin mijn kinderen opgroeien tóch te blijven verkopen?

Stoppen of doorgaan? 

Ik stond voor een keuze: stoppen met Cookie Lifestyle óf de webwinkel ombuigen naar een platform dat wel representeert hoe ik nu in de wereld sta. Niet omdat ik nou zo nodig de activist uit wil hangen (of misschien toch wel een beetje ;), maar juist omdat ik mensen wil laten zien dat het ook anders kan: dat wie een mooiere wereld wil, nog steeds mooie producten kan kopen, zonder het geitenwollensokkengevoel (een gevoel dat ik zelf vaak kreeg in mijn zoektocht naar duurzaamheid). Dus, dezelfde mooie producten met de look & feel die jullie gewend zijn (hallo neutral lovers :), maar dan eerlijk gemaakt, vrij van chemicaliën en zonder dierenleed. 

Mijn missie lijkt misschien wat tegenstrijdig, want is zo min mogelijk consumeren uiteindelijk niet het beste? Hier kan ik volmondig ja op zeggen. Ik ben zelf tenslotte ook een heel stuk minder gaan kopen, omdat ik me inmiddels realiseer dat we al die spullen vaak helemaal niet nodig hebben. Ok, dit is misschien geen handig standpunt als eigenaar van een webshop, maar het is wel waar ik voor sta. Minder consumeren en betere keuzes maken in de producten die we kiezen, voor onszelf, maar ook voor de wereld om ons heen. En dáár wil ik graag aan bijdragen.

Meer dan een webshop 

Glow wordt bovendien meer dan een webshop. Het wordt ook een online community waar ik gelijkgestemden bij elkaar wil brengen. Want ik weet als geen ander, dat als je andere keuzes gaat maken, je in het begin best wel het gevoel kan hebben dat je er alleen voor staat. Bijvoorbeeld als ik weer de enige veganist ben op een feestje met mensen die niet snappen waarom ik niet gewoon gezellig een stukje taart mee-eet. Of als ik iemand erop wijs dat een koopje scoren bij de Action niet echt iets is om te vieren. 

Bewuster in het leven staan is een zoektocht. Het is ontdekken en bijstellen, het is zo-goed-mogelijk-doen omdat perfectie niet bestaat. En dat hoeft ook niet. Elke kleine stap die je neemt is er één en dat is naar mijn idee ook the way to go. Je hoeft niet alles in één keer te veranderen, maar stapje voor stapje. Bij elke nieuwe aankoop jezelf afvragen, is er een beter alternatief. Het is een zoektocht en ik wil je daar graag een beetje bij helpen met mijn nieuwe platform Glow. Om elkaar te informeren, te inspireren en te connecten.  

Glow – the label

Iemand die roept dat het beter kan, moet daar naar mijn idee dan ook een voorbeeld van zijn. Daarom ben ik nu dik een jaar geleden met een eigen label gestart. Dames- en kinderkleding van de beste kwaliteit, gemaakt van de beste materialen zonder chemische stoffen, met een zo laag mogelijke impact op het milieu én lokaal gemaakt door een klein familiebedrijf in Nederland. En ja, hier hangt een ander prijskaartje aan dan goedkope productie in het buitenland met goedkopere materialen, maar dat is een prijs die ik zelf graag wil betalen voor kwaliteit, gezondheid en een betere wereld. 

wikkeljurk dames

Dit vind je in de shop

Het productaanbod dat je nu in de winkel vindt, is dus anders dan vroeger. Naast het eigen label vind je tal van andere merken en producten die dezelfde waarden hoog in het vaandel hebben staan. Maar het gaat verder dan alleen kleding. Ook andere producten die we dagelijks gebruiken, zoals speelgoed, verzorgingsproducten en huishoudelijke producten. Allemaal eerlijk gemaakt en zonder de nasty chemicals. 

Stapsgewijs zal de webshop dan ook steeds verder uitbreiden en zal ik de keuzes die ik maak met jullie delen in de community en de nieuwe producten die ik kies zoveel mogelijk toevoegen aan de webshop, zodat er voor jullie steeds meer een one-stop-shop voor al jouw eerlijk geproduceerde, duurzame en non-toxic producten ontstaat. Je kunt er in elk geval op rekenen dat de producten in de shop voldoen aan de volgende criteria:

  • 100% vegan en niet getest op dieren
  • Geen giftige stoffen bevatten
  • Eerlijk geproduceerd zijn

Oftewel: in mijn digitale schappen vind je alleen maar producten die jouw wereld een beetje mooier maken, zonder diezelfde wereld achter de schermen af te breken. Ik hoop dat dat jij dat de extra investering net zo waard vind als ik. 

Met Glow begint voor mij een nieuw avontuur dat – natuurlijk – al een tijdje in de steigers stond. En nu gaat het dan eindelijk van start. Hopelijk samen met jou. Sluit aan in de community en let’s light up the world together!

Liefs,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *